sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Tokion reissu

Kävin siis viime viikonloppuna Tokiossa pyörähtämässä. Varasin etukäteen majoituksen kapselihotellista ja lähdin avoimin mielin ja suunnitelmin liikenteeseen. Aikaa oli vain pari päivää, enkä tunne Tokiota entuudestaan niin ajattelin seurata Mondon vinkkejä.

Ostin junalipun suoraan Harajukuun ja pääsin sinne yhdellä vaihdolla. Kuin ihmeellä löysin heti Takeshita dori -kadun ja sen ihmeelliset kaupat. Kovasti oppaassa lupailtiin cosplay-pukeutujia ja kaikkea outoa, mutta lähinnä siellä oli paljon teinejä kaupoilla. Joihinkin kauppoihin oli aivan valtavat jonot ja välillä tuntuu että Japanilaiset vain tykkäävät jonottamisesta. Yhdenkin krääsäkaupan toinen putiikki oli 200 metrin päässä, mutta kaikki halusivat juuri siihen yhteen ja samaan. Päätin ottaa rauhallisesti ja menin aamupalalle kivaan kahvilaan. Sen ikkunasta sitten bongailin kun ihmiset saapuivat massoittain juna-asemalta. Itse olin paikalla jo ennen pahinta ruuhkaa vaikka tulin Chibasta asti. Eikä niitä ihmisiä nyt niin paljon ollut vaikka siitäkin oli minua peloteltu.  Hyörin ja pyörin Takeshita dorilla ja ostin itselleni laukun ja Rymylle tuliaisia. Koirien vaate ja krääsä kauppa oli aika pelottava. Ja epäilen ettei ainakaan meidän puudeli suostuisi tällaisiin majoihin nukkumaan.


Japanissa monissa paikoissa lukee englantia ja teksti voi olla oikeastaan mitä tahansa sillä ei paikalliset osaa sitä lukea. Ihmettelen silti että miksi ihmeessä...Bongasin myös paikallisen julkkiksen jolla oli perässä valtava kiljuva tyttölauma. Joka kerta kun julkkis otti pari juoksuaskelta alkoi kiljuminen ja tytöt juoksi perässä, mutta kun julkkis pysähtyi jäi tytöt kasaksi noin neljän metrin päähän. Lähelle mentiin vain pyytämään nimmareita. Ja tämä julkkis esiintyi ihan täysillä ja hyppi ja pomppi. Ja tytöt kiljui :)

Jatkoin matkaa Yoyogi-puistoon tai niin kuvittelin. Samassa pusikossa sijaitsee sekä Yoyogi-puisto että Meiji Jingu pyhäkkö. Löysin vain pyhäkön mutta se oli todella hieno. Yoyogi-puiston tanssivat Elvikset ja muut katusoittajat jäivät siis tänä sunnuntaina näkemättä. Mutta voi että oli ihana olla kuumana päivänä vähän aikaa puiden varjossa puistossa. Sain myös paikallisen kaverin Tanukin, eli japanilaisen supikoiran.


Puistossa oli niin ihanan viileää että päätin jatkaa jalkaisin sitä pitkin kohti Shinjukua. Mulla oli surkeat kartat mutta onneksi Tokiossa on hyvin karttoja teiden varsilla. Kartasta kuva ja kännykän kanssa sitten suunnistin. Kävin syömässä ramen nuudeliruokaa jossain kaiketi ketjussa. Ruoka tilattiin ovella automaatista ja tuotiin sitten paikalle kun pääsee istumaan. Ravintolassa oli seinät pöytien välissä jolloin jokaisella on oma rauha syödä rameninsa. Yritin syödä ohjeiden mukaan ryystäen, mutten todellakaan onnistunut :D
Bongasin myös hyvin värikkään ja äänekkään kulkueen. Myöhemmin sain kuulla että kyseessä oli mielenosoitus hallitusta kohtaan. Uskoisitteko tästä kuvasta?


Mondon mukaillen kävin tarkastamassa Tokion kaupungintalon kaksoistornien näkymät. Jos joku on sinne vielä tänä kesänä menossa niin vasemman tornin toinen hissi on pois käytöstä, mikä saa jonot venymään. Ihan hienot näkymät sieltä oli!


Ilta alkoi lähentyä ja majapaikan oli varannut Asakusasta joten otin metron sinne.  Katsastin Sensojin temppelin ja sitä ympäröivät kadut ja putiikit. Täällä oli ensimmäistä kertaa todella ahdasta ja paljon porukkaa. Pyhien vuoksi temppelin ympäristö oli täynnä ruokakojuja missä myytiin kaikkea rasvassa keitettyä ja paistettua. Söin mieluummin muutama yakitori vartaan oluen kera paikallisessa kuppilassa ennen kun siirryin hotelliin. Nukuin yön kapseli hotellissa ja se oli jo elämys sinänsä. Kirjoitan siitä vielä oman päivityksen. Asakusan maamerkkinä toimii tuo kultainen kakkapökäle, kuten paikalliset sitä kuvailee.


Aamulla lähdin ensimmäisellä risteilyaluksella kohti tekosaari Odaibaa. Ilma oli edelleen mahtava ja aluksen katolla oli miellyttävä katsella maisemia. Paatti näytti ulkoa sekä sisältä suoraan futuristisesta elokuvasta vetäistyltä. Itse saari olikin sitten todella Japanilainen omalla tavallaan. Sinne on pystytetty pienois vapaudenpatsas ja saarelle menevä silta mukalee Brooklyn Briggeä. Kiertelin ostoskeskuksissa (huomaa kuvassa elävät "mallinuket"), nautin game centereissä, söin italialaista kauppakeskuksessa joka oli sisältä kuin joku vanha Rooman katu ja upotin varpaat hiekkaan tekohiekkarannalla. Bongasin vihdoin myös cosplay pukeutujia! Mukavaa oli enkä halunnut ahtaa päivään enempää nähtävyyksiä.


Todella mukava reissu ja ensi kerralla osaan ja ymmärrän jo enemmän :)

Niin ja se viime päivityksen kuva-arvoitus! Kyseessä on sienien kasvattamo. Sienet kasvaa pölkkyihin ja kerätään niistä talteen.

Ei kommentteja: