torstai 2. toukokuuta 2013

Toinen päivä


Aamulla vedin onnistuneesti tabit jalkaan ja lähdin ulos uhmaamaan sadetta klo 6.30. Löysin kollegani läheisen kaupan pihalta (tai siis minut löydettiin) ja sain kyydin töihin.Töissä odottikin sitten yllätys: kulttuuripäivä! Pomo käskytti kaksi työntekijäänsä minun kanssa kiertämään Chiban nähtävyyksiä sillä sade oli muuttanut suunnitelmia.

 Ihan hieno päivä! Aloitettiin sillä että tultiin ensin vaihtamaan mun kengät normaaleiksi ja sitten suunnattiin aamuisen kollegan Miya-sanin kotiin, sillä hänenkin piti vaihtaa vaatteet. Saimme ulkona käteemme lasilliset kylmää teejuomaa. Teeksi nestettä en olisi uskonut sillä väri, haju ja maku viittasi siihen, että lasissa olisi ollut kahvipannun huuhteluvedet. (Ja jos joku ei tiennyt niin en ole kahvinjuoja). Kieltäytyähän ei voinut joten nautin nätisti juoman vaikka vatsalaukkua jo poltteli. Lopuksi Miya-san kutsui meidät käymään kotiinsa katsomaan. Olin todella otettu, sillä minulle on kerrottu, että se vie kuukausia ennen kun kukaan japanilainen kutsuu vierasta kotiinsa. Ja oli mielenkiintoista päästä katsomaan millainen mökki oli sisältä. Ulkoa se oli nimittäin suomalaiseen makuun vähintäänkin erikoinen. Kostean metsän keskellä rotkon päälle rakennettu hökelmä. Tosin metsä oli kaunis :)

Matka jatkui ja näin tähän asti kauneimmat maisemat. Tuntui turhalta yrittää ottaa niistä kuvia kännykällä, mutta tässä muutama. Maisemaa oli vaikea katsoa paljaallakin silmällä sillä etäisyydet heittelivät niin paljon puustossa. Efekti oli todella outo.
Ensimmäinen oikea kohde oli Kasamori Kannon temppeli. Paukauttelin kongia, pesin synnit itsestäni, toivoin, kiipesin  ja kunnioitin. Hienoa kun sain paikallisen oppaan näyttämään mitä pitää tehdä vaikka yhteistä kieltä ei hirveästi ollutkaan. Yhdestä luolasta kysyessäni sain vastaukseksi runoilija 300 vuotta sitten. Itse saa päättää loput tarinasta :D


Ohjelmassa oli myös puutarhamuseo, jossa oli kissanäyttely. Lounas syötiin paikassa jossa tilaus tehtiin tuulikaapissa olevasta automaatista ja kannettiin myöhemmin pöytään. Ja siellä ravintolassa oli teknovessa!

Viimeinen puutarha oli hienoin! Pyöreitä muotoja ja suihkulähteitä. Päivän kokonaiskesto oli lähes 12 tuntia kun pääsin kotiin. Perus työpäivä kaiketi. Nyt on pari päivää vapaata ja ajattelin käydä Chiban keskustassa ja ehkä jopa Tokiossa.
p.s. kuvia saa suuremmaksi klikkaamalla

4 kommenttia:

Bertta kirjoitti...

Vaau, vaikuttaa hienolta! Laita kuvia kämpästä :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana juttu. Ehkä olet ollut runoilija edellisessä elämässäsi? ;)

Hanna kirjoitti...

Niin ja siis äskeisen kommentin kirjoitti Hanna. :)

Anna kirjoitti...

Joo ajttelin tehdä kämppästä päivityksen tässä piakkoin kunhan saan tavarat paikoilleen.
Ja joo en tosiaan tiedä että oliko se runoilija asunut siellä, kuollut sinne vai kentien haudattu sinne. Ehkä kaikkia näistä. Tai sitten niissä kivipaasissa oli vain hänen runojaan.