tiistai 7. toukokuuta 2013

Chiba, Honda

Japanissa oli golden week viime perjantai-maanantai. Eli muutama pyhä ja niiden väliin jäävä aika luovat paikallisille mukavan pikkuloman. Ja pyhien vuoksi oli minullakin vapaata neljä päivää. Päätin käyttää päivät hyväkseni seuraavalla tavalla: pe Chiban keskusta, la lähiympäristö, su ja ma Tokio. Ja mainiosti aika kuluikin. Tokiosta seuraavassa postauksessa.

Perjantaina siis suuntasin junalla Chibaan (Chiba on Japanin Chiban prefektuurin pääkaupunki). Ajattelin aloittaa junan käytön hieman helpommalla ja pienemmällä kaupungilla ("vain" 962 707 asukasta). Kaupunki on nätti ja helppokulkuinen. Pyörin kaupoilla ja kävin syömässä, ei mitään erikoista. Kuuntelin puistossa bändejä ja juttelin herran kanssa joka ei osannut englanti, mutta halusi minun osoitteen Helsingissä. Kaupoilla meinasin välillä nauraa ääneen kaikille vempaimille mitä löysin. Tässä muutamia.

Tässä kuvassa yksi virhe: tupakantumppi. Niitä ei ole kaduilla sillä ihmiset polttaa vain sallituilla paikoilla tai tumppaa pehmeään muovipussukkaan.

Lauantaina otin pyörän alle, kartan käteen ja lähdin tutustumaan lähiympäristöön. Tiedä nyt sitten miksi tätä aluetta kutsutaan, mutta aseman nimi on Honda. Otin suunnaksi puistot ja etsin kartasta kaikki puiden kuvat. Pyöräily oli kivaa, ilma lämmin ja puistot ihania. Löysin myös kahviloita, kauppoja ja ravintoloita. 

Seuraavaksi liian monta kuvaa puistoista, mutta kun siellä oli niin kaunista.
Alligaattoreita en nähnyt, mutta lammessa ui isoja karppeja ja kilpikonnia. Otin myös paljon kuvia kivirankennelmista ja muista alaani liittyvistä jutuista, mutta voin tehdä niistä vaikka joskus yhtenäisen postauksen. Ja ymmärrättekö jo miksi noita metsiä on vaikea katsoa?

Muutama kuva vielä tältä päivältä. Tänään oli siis eka oikea työpäivä ja vuorossa oli perus ylläpitoa: raivaussaha kouraan ja hommiin. Päivä on huomattavasti pidempi kuin Suomessa, mutta siihen kuuluu yllättävän paljon taukoa ja muuta aamutoimintaa milloin ei tehdä töitä.Lopuksi kuva-arvoitus. Kuka tietää mitä näillä puupinoilla tehdään metsässä? Mä tiesin kysymättäkin :)3 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Kannattaa katsoa Avaraa luontoa, niin oppii kaikenlaista :)

juti kirjoitti...

Jos tämä on se Aogiharan metsä, niin noilla kalikoilla varmaan mätkitään itseään päähän.

Anna kirjoitti...

Oikeasti pölkyt toimivat sienien kasvualustoina. Eli sienien kasvattamo on kyseessä :)