maanantai 20. toukokuuta 2013

Jinpuu, työpaikkani Japanissa

Moni on kysellyt työpaikasta jossa suoritan työssäoppimistani täällä Japanissa. Yrityksen nimi on Jinpuu ja sen nettisivut löytyvät täältä.  Nettisivuilta löytyy myös suomenkielinen selostus. Jinpuu suunnittelee ja rakentaa japanilaisia ja perinteisiä puutarhoja, tekee rakennus- ja ylläpitotöitä sekä pitää seminaareja ja työpajoja. Talvisin työ on lähinnä puutarhojen rakentamista ja kesäisin ylläpito haukkaa suurimman osan ajasta.

Tässä muutama kuva pomoni suunnittelemasta ja toteuttamasta pihasta.


Huomaa kuvan vasemmassa reunassa oleva kivi. Se on minun maahan asentama :)
Itse olen päässyt tekemään sekä rakentamista että ylläpitoa. Rakennushommat hoitaa pomoni Hiroto ja olen ollut onnekas päästessäni aina välillä hänen mukaansa päivisin. Työpäivä alkaa viimeistään seitsemältä autojen pakkaamisella ja työkohteeseen siirtymisellä. Työt kohteessa aloitetaan kahdeksalta. Ensimmäinen tauko pidetään vähän ennen kymmentä ja se kestää päivästä riippuen noin 20 minuuttia. Lounas on tunnin mittainen ja toinen tauko pidetään kahden maissa. Työt kohteessa lopetellaan puoli viideltä ja ajetaan takaisin toimistolle jossa autot puretaan. Yleensä kotiin päin lähdetään puoli kuudelta.

Alla perus pakattu auto ja lavastettu kohtaus rikkaruohojen nyppimisestä. Tietyissa kohteissa otetaan aina ennen, tehdään työtä ja jälkeen -kuvat. Tehdään työtä -kuvassa tulee olla päässä kypärä, joka tosin lähtee heti kuvauksen jälkeen takaisin autoon. Enkä ihan ymmärrä miksi niitä rikkaruohoja pitää muka nyppiä, sillä kaikki vedetään oikeasti sileäksi siimaleikkurilla.Päivät ovat pitkiä, mutta tauot tekevät siitä helpomman. Ja tauoilla voi ottaa vaikka näin rennosti tai tehdä vaikka kukkaseppeleen :)


Ja tässä vähän mun kädenjälkeä. Banbuaidassa tein kaiken muun paitsi narujen sitomisen, sillä se oli olevinaan kvanttitiedettä. On meinaan outo olo kun tuntuu että on peukalo keskellä kämmentä. Ja olen aina kuvitellut olevani kätevä käsistäni...


 Tässä bambusta tekemäni kansi tuolle rumalle muoviselle kaivolle. Ihan porakone käteen ja ruuveilla kiinni.

 

 Nurmikon teko olikin sitten mukavaa puuhaa kun nurmi tehtiin 50x50 cm paloista.

Ja tässä vielä toimiston pihalle olevan terassin sivuun tekemäni alue tai oikeastaan sen viimeistely.


Työkaverini kirjoittaa myös blogia ilmeisesti Jinpuulle. Linkki blogiin löytyy täältä. Viimeisimmäin päivityksen aihe olin minä. Käykäähän kurkkaamassa. Sivut ovat japaniksi, mutta ainakin googlen chrome kääntää tekstiä siten että siitä voi saada jotain selvää.
Alla Miyasakin mahtava poseeraus!


4 kommenttia:

Marjukka kirjoitti...

Oikeessa olit, aika rumaa tulee 50x50 nurtsipaloista! Mutta muuten oli hienoja juttuja =)

Anna kirjoitti...

Joo tossa vaiheessa oli hiekan levitys vielä vähän vaiheessa, mutta eipä se paljoa nätimpi ole sen hiekankaan jälkeen. On mulla yks kuva missä se jopa näyttää nurmikolta.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kivireunus. Vai onko tuo kiveä? Terv. Soili

Anna kirjoitti...

Kivitaulun juurella on laavakiveä ja tuo minun latoma on jotain tiilen tyyppistä helposti halkeavaa massaa.