lauantai 18. toukokuuta 2013

Ai että mitä mä syön täällä?

Tässä vähän kuvamateriaalia siitä mitä oon täällä syönyt. Ruoka on ollut erinomaista ja suuremmilta yllätyksiltä olen välttynyt. Olen jättänyt ennakkoluulot Suomeen ja aina en ole ollut edes aivan varma mitä olen suuhuni laittanut. Rohkeasti suuhun vaan :)
No okei kerran kieltäytyin päivän lounaasta ja tilasin listalta jotain muuta. Lounas oli nimittäis kikurage eli  sanakirjan mukaan Jew's ear/Judas' ear/woody ear tree fungus. Mulla oli nälkä.

Ekana konbinista napattu eväs. Konbini on Japanilainen convenience store eli huoltoasemalta näyttävä kioski/kauppa jossa myydään ihan kaikkea. Konbineja on joka nurkalla ja sieltä saa kätevästi ostettua vaikka lounaan. 


Tässä mun ekat ramenit eli japanilainen nuudelikeitto. Ja nuudelikeiton kanssa toki kulhollinen riisiä, sillä ateria ei ole ateria ilman riisiä.


Tässä tauolla virheää teetä ja pieniä kakkuja.

Päätöksen teko on tehny monessa paikassa helpoksi ja ruuista on esillä muoviset esimerkit. Alla olevan kuvan otin sen takia että pystyin näyttämään sitä tiskillä tilatessa :D 360 yeniä on noin 2,8 euroa.
 Alla perus lounas eli bento-laatikko. Bentoja voi ostaa niin kombineista, bento liikkeistä kuin perus kaupoistakin. Niitä saa kaikkialta.
Tässä on tarjolla possua riisipedillä. Hieman salaattia ja kananmunan puolikas. Joku friteerattu lihanpala ja tuo pinkki on tsukemonoa eli japanilainen pikkelöity kasvisjuttu. Sitä on tarjolla kaikkien ateroiden kanssa jossain muodossa. Se voi olla aika pelottavan näköistä mutta erittäin maukasta. Gari on myös tällainen kasvisjuttu ja sitä tarjoillaan sushin kanssa. Täällä on ohje sen tekoon.

 Tähän bentoon kuului mukaan jelly. Joka piti sitten syödä yhdellä tikulla :)

 Tässä on alla kiinalaista ruokaa. Eli tofupataa, nuudelikeitto, riisiä ja tsukemonoa. (En tiedä miten tää eroaa japanilaisesta ruuasta muuten kun että tää syödään tuolla lusikalla )

Mutta hauskan tästä kiinalaisesta ravintolasta teki se että siellä soi jazz ja seinät oli koristeltu vanhoilla jazz levyillä.

Tässä on sairaassa syömäni mansikkaleivos. Käytiin siellä moikkaamassa työkaverin kaveria ja pienen pientä vauvaa.

Tauoilla vedetään usein jäätelöä :D Päivät alkaa jo olla liiankin kuumia ja jäätelö auttaa mukavasti.


Tässä lähempi kuva ikebana illassa nauttimastani ruuasta. Tämä oli ensimmäinen kotiruoka mitä olen saanut täällä syödä. Ja tuo pata oli todellakin täynnä asioita joista en edes pysty sanomaan oliko se lihaa, kalaa kasvia vai mitä. Mutta edelleen todella hyvää :) Ja vieressä on vielä riisipallo.


Tässä perus pikaruokaa. Misokeitto (jonka makuun totuin todella nopeasti ja nyt jopa kaipaan sitä :) ), kupillinen riisiä, salaattia ja tällä kertaa naudanlihaa. Liha maustetaan pöydällä olevilla mausteilla ja syödään riisikupin päällä. Eli riisikuppi pidetään koko ajan kädessä ja muita ruokia napataan puikoilla ja syödään riisin päällä. Tämä setti oli erityisen hyvää.


Todistusaineisto siitä että syön tosiaan kaiken ;)Ruuat tilataan ja maksetaan eteisessä olevasta automaatista


 Ja pointtina on hotkia kaikki niin nopeasti napaan kun vaan kykenee ja mahdollisimman kuumana. Ihan en ole vielä siihen pystynyt, mutta ei mua onneksi kauaa tarvitse odotella. Sen verran hyvin pysyy puikot kädessä.

5 kommenttia:

Sini J kirjoitti...

Kiva kuulla näistä ruokajutuista! Muista opetella kokkaamaan jotain hyvää, mitä voidaan sitten tulla maistelemaan, kun tulet Suomeen ;)

-Sini

Laura kirjoitti...

Jee, sit kun palaat, ni syödään vaan misokeittoa joka päivä! :)

Anna kirjoitti...

Sini, voi olla että jää tuo kokkailu oikeasti vähän vähemmälle. Kun täällä kaupassa on niin mukavasti puolivalmista ettei mitään oikeastaan tarvitse osata :)

Ja Laura, mietitään nyt tuota kuitenkin ;) Mä haluan kesällä ainakin makkaraa!

juti kirjoitti...

ja vihreetä hyytelöä makkaran päälle ;)

Anna kirjoitti...

Kyl makkara vedetään ihan makkarana :)