maanantai 27. toukokuuta 2013

Monorail ja Chiba Port Tower

Viikko sitten kävin Chibassa ja halusin olla oikein turisti. Kävelin infoon ja kysyin mitä nähtävää tässä kaupungissa on. Yllätyksekseni Chibassa on vaikka kuinka paljon nähtävää. Kaikkia museoita ja muita joita aion kiertää jossain vaiheessa. Mukaani infosta sain nipun esitteitä ja hyvän kartan. Ehdotetuista kohteista valitsi tälläkertaa Chiba Port Towerin, sillä sinne sain mennä monoraililla. Eli siis sillä junalla joka kulkee yli kattojen roikkuen yhdestä raiteesta. Kivaa sillä monoraililla oli matkustaa, mutta se oli yllättävän kallista verrattuna JR linjoihin.Tämä näköalatorni sijaitsee Chiban satamassa ja on huikeat 132 metriä korkea. Näkymät oli hienot vaikka pilvisyys esti näkemästä Fuji vuorta. Tokioon näki kyllä ihan helposti.
Ja kun Japanissa ollaan niin tottakai tornilla oli oma maskotti: Port-kun. Port-kunin syntymäpäivä on 15 päivä kesäkuuta, sen mieli harrastus on kiikarointi ja persoonaltaan se on hajamielinen.


Sataman alueella oli paljon jenkkityylisiä hotelleja/juhlatiloja joissa pidetään jenkkityylisiä valtavia häitä. Ehkä tästä syystä tornissa oli yksi kerros omistettu rakkaudelle. Rakkauslukkoja oli paljon ja niihin oli kiinnitetty välillä rahaa ja avaimet. Joskus jopa joku pieni maskotti. Toisinaan näki että samat parit olivat tuoneet paikalle useita lukkoja. Varmaankin joka vuosi uuden.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut Sinulle !

t.T & W

Anna kirjoitti...

Kiitos paljon! :)