Syömme aina Ikebanan jälkeen illallisen. Tällä kertaa ruuaksi oli tarjolla salaattia, perunasalaattia, munakasrullaa, misokeittoa, riisipallo ja vihreää teetä
. |
Tämä punainen nuudelilisäke maistui kalalta ja oli hauskan väristä. |
Kuzukiri |
Huomaa sininen kukka (joka haluaa hävitä taustaansa) |
Kävimme työkavereiden kanssa syömässä possunuudelikeittoa, kuten he asian ilmaisivat eli Tonkatsuramen. Tavintola oli pieni ja sijaitsi ison tien vieressä. Ruuat ostettiin taas automaatista ja ne valmistettiin silmien edessä. Merilevän palanen laitettiin lusikalle, päälle kasattiin nuudeleita ja lopulta nyytti suljettii ja syötiin. Erittäin hyvää :) Jostain syystä kamera ei halunnut tarkentaa, pahoittelut.
Tonkotsuramen |
Ja tässä miehen annos :) |
Nämä olivat joku lisäherkku possunuudelikeiton kanssa. En halua edes arvailla mitä sisällä oli, sillä epäilen sen olleen sisäelimiä. |
Kakiage |
Nabeyaki-udon |
Jälleen kerran illallinen Ikebanan jälkeen. Kyseessä on riisiviinillä maustettua riisiä, kasviksia, munakasta, inkivääriä (tuo vaaleanpunainen) ja merilevää. Ruokaan voi myös lisätä kalaa. Keittona oli tällä kertaa haineväkeittoa eli fukahire. Yllätyin kuinka hyvää tuo haineväkeitto oli. Jälkkäriksi oli kirsikoita!
Japanilaiset syövät paljon makeita pieniä leivoksia. Matkoilta tuodaan aina tuliaisia ja tässä erään ikebana tunnilla käyvän tuoma tuliainen. Pehmeää taikinaa ja sisällä punaisista pavuista tehtyä tahnaa. Samassa laatikossa oli myös vihreällä teellä täytettyjä leivoksia.
Tässä yksi lounas (liian suuri sellainen). Nuudeleita ja kanaa riisipedillä. Ravintola oli sisustukseltaan kovin "ranskalainen".
Tämä ravintola oli puolestaan "amerikkalinen" burgeri paikka. Ja burkerihan tarkoittaa siis pelkkää pihviä.
Tarjoilijoilla oli päällä lännenvaatteet ja seinillä oli kiinnitettynä kaikkea linnunpöntöistä tynnyreihin. Sain myös kuulla että syön puikoilla paremmin kun osa paikallisista. Minulle oli suuri ihmetys kun työkaverin tyttöystävä ei osannut käyttää puikkoja.
Eli yhteenvetona voisin sanoa että täällä syödään paljon riisiä ja nuudeleita. Niiden kanssa on sitten keksitty jotain lisäkettä.
6 kommenttia:
Nam. Tuli nälkä. Vaan missä on oma suosikkini okonomiyaki? ;) Osakassa ehkä sitten? Haluisin niin oppia tekemään sitä Suomessa... T.Hanna
Joo täällä en oo niitä nähnyt. Ehkä Osakassa sitten :)
Jeejee, ota sit parhaat udon-reseptit talteen :) -Laura
Todella kauniita annoksia! Siellähän syö silmillään enemmän kuin vatsallaan.
Saakos mistään kahvia?
Terv. Soili
Kahvia täällä juodaan koko ajan ja kaikkialla. Yleensä kylmänä suoraan tölkistä, mutta saa myös kuumana. Itse kun en kahvia juo niin sitä ihmetellään koko ajan.
Aika eksoottisia annoksia. Itse olen niin nirso ruoan suhteen, että paljon jäis kyllä syömättä, toki voishan maut yllättää.
Lähetä kommentti