Joka Ahvenanmaan lomaan kuuluu pannukakun teko. Ohjeita oli monia, mutta päätettiin vähän soveltaa kaikkia. Perusperiaate on kuitenkin se että ensin keitetään mannapuuro tai riisipuuro, jonka pohjalta sitten tehdään loppu taikina. Pannari myös maustetaan kardemummalla.
Pannarista pitäisi tulla vähän normipannaria korkeampi, mutta meillä on tällainen oma versio :) Hyvää se kuitenkin oli!
Ahvenanmaanpannukakku |
Tässä joku resepti jolla voi päästä vauhtiin.
6 annosta
1 dl vettä |
1/2 dl mannasuurimoita |
5 dl kevytmaitoa |
2 kpl munaa |
2 rkl sokeria |
1/2 dl vehnäjauhoja |
1/2 tl suolaa |
1/2 tl kardemummaa |
Vuokaan |
1 rkl voita |
Kiehauta vesi pinnoitetussa kattilassa ja sekoita joukkoon mannasuurimot. Lisää maito. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Jäähdytä.
Sekoita muut ainekset joukkoon. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (Ø 24 cm) ja paista 175 asteessa 50–60 minuuttia.
Tarjoa pannukakku lämpimänä hillon ja kermavaahdon kera.
Itse taidettiin tehdä puuro ihan paketin kyljessä olevan ohjeen mukaan ja sitten laittaa vielä taikinaankin maitoa. Niin ja kardemummaa kannattaa laittaa paljon :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti