torstai 4. heinäkuuta 2013

Yoro-keikoku

Vietin eilen ihanan päivän Yoro-keikoku laaksossa. En olisi ikinä keksinyt tällaista paikkaa ellen olisi saanut vinkkiä kaverilta joka oli siellä jo vieraillut. Laaksoon pääseminen ei nimittäin ollut ihan helppoa.

Yoro-keikokuun kulkee ainoastaan vanha Kominato-line, joka on aivan mahtava vanha juna. Junamatka kesti tunnin, mutta elämyksenä se oli jo hieno. Juna oli aivan kun Henkien kätkemä elokuvasta. Menomatkalla junassa oli vain yksi vaunu. Raitetakin oli vain yhdet. Matkustajat jäivät yksitellen junasta pysäkeillä, jotka olivat vain pieniä laitureita keskellä peltoja. Lopulta matkustin junassa yksin.
Olin katsonut aikataulut valmiiksi Kominato-linen nettisivuilta, mutta Gion asemalta sain myös hyvää opastusta japaniksi. Asemalla osattiin jopa kertoa milloin bussit kulkee Yoro-keikokun asemalta vesiputoukselle ja takaisin. Saman olisi myös ehkä pystynyt selvittämään itse Yoro-keikokussa, sillä asema on pieni ja busseja vain se yksi. Kuski oli mukava ja neuvoi minua parhaansa mukaan.

Perillä vesiputouksella otin kengät pois ja kävelin lähemmäs pienempää yläjuoksulla olevaa putousta. Isomman putouksen ympäristössä oli kalastajia ja nuoria picnikillä. Nautin Goin asemalta ostamani benton lounaaksi samalla kun nautin ihanista maisemista.

Halusin vielä päästä lillumaan kuumaan veteen ja suuntasin opasteiden saattelemana paikalliseen onseniin eli kylpylään. Lähempänä vesiputousta olisi ilmeisesti ollut toinenkin onsen ja laaksossa useita. Matkaa kylpylään oli hieman, mutta nopeasti sen käveli. Ja kokemus oli ehdottomasti sen arvoinen. Harvemmin sitä saa istua alasti ulkona kuumassa altaassa ja katsella alas laaksoon.

Bussin päättäri olisi ollut aivan onsenin vieressä, mutta en tajunnut sitä. Onneksi bussikuski oli mukava ja pysähtyi ottamaan minut kyytiin kesken matkan. Kuski oli ilmeisesti päättänyt että olin jo ollut laaksossa tarpeeksi kauan, vaikka viimeisen bussin lähtöön oli vielä tunti aikaa.

Ja siellä kylvyssä istuessani ajattelin että ensikerralla voisin matkustaa jonnekin, missä ei ole kuumialähteitä ja vesiputouksia.Kun oikein tihrustaa voi nähdä pienet raiteet joita pitkin juna kulki.

Yoro valleyn maamerkki
Pieni putous
Huomaathan että kuvan ottaja seisoo keskellä vettä


Iso putous

Bento!
Riisi on aseteltu munakasrullan sisään kukan muotoon

Onsen
Sisällä en kehdannut ottaa kuvia

Yoro-keikokun asema


Totoro odotti viereisellä asemalla kyytiin pääsyä


Ja tässä vielä vähän faktoja jos joku haluaa käydä Yoro-keikokussa.
Junamatka Goi-Yorokeikoku 1700 yeniä (lippu voimassa koko päivän ja saa pysähtyä myös muille pysäkeille)
Bussimatka Yorokeikoku- Awamatanotaki 380 yeniä per suunta. Viimeinen bussi takaisin n. klo 16.40.
Onsen 1200 yeniä(?)
Yoro-keikokun viralliset nettisivut
Ja nimi voi olla kirjoitettuna niin monella eri tavalla: Yoro-keikoku, Yorokeikoku, Yōrōkeikoku, 養老渓谷.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana kuva ison ja pienen putoksen välissä. Terv. Soili