perjantai 5. heinäkuuta 2013

Ruokaa Japanissa

Kovasti on toivottu kuvia siitä mitä täällä syödään ja tässä niitä nyt tulee. Edellinen postaus paikallisesta ruuasta oli hieman vajaavainen :D

Syömme aina Ikebanan jälkeen illallisen. Tällä kertaa ruuaksi oli tarjolla salaattia, perunasalaattia, munakasrullaa, misokeittoa, riisipallo ja vihreää teetä

Leipomoiden tarjontaa. Jos mieli tekee pizzaa niin kannattaa suunnata leimopoon. Sieltä saa pannupizzaa ja kaikkea muuta hyvää kohtuu hintaan.
.
Sushilla olen käynyt täällä olo aikana ainoastaan kaksi kertaa. Sushi ei ole kovin halpa pikaruoka vaikka hinnat ovatkin Suomen lounashinnoissa. Ja täytyy sanoa että Suomessa on todella hyvää sushia, ei paljon eroa siitä mitä täällä saa paitsi raaka-aineitten niukkuudessa. Täällä riisin päälle saa vaikka mitä vedenelävää ja myös lihaa.

Seminaareissa meillä on ollut aina upeat ruuat ja makeatpalat teen kanssa. Bento on valtavan kokoinen enkä kyennyt yksin syömään sitä kokonaan kummallakaan kertaa. Laatikossa oli lihaa ja kalaa, jotain mereneläviä, riisiä ja paljon pieniä lisäkkeitä. Monet lihoista oli friteerattu ja friteeraus on täällä hyvin yleinen tapa käsitellä liha.


Tämä punainen nuudelilisäke maistui kalalta ja oli hauskan väristä.


Jälkiruuaksi teen kanssa oli japanilaista herkkua. Kuzukiri eli ohutta noodelia, joka on tehty kuzusta. Kuzu taas on Kudzu köynnöksen juuripaakusta tehtyä tärkkelystä. Tuon pallon nimi jäi kysymättä, mutta epäilen että se on samaa kamaa. Molemmat tarjoiltiin tumman sokeriliemen kanssa.
Kuzukiri

Huomaa sininen kukka (joka haluaa hävitä taustaansa)


Kävimme työkavereiden kanssa syömässä possunuudelikeittoa, kuten he asian ilmaisivat eli Tonkatsuramen. Tavintola oli pieni ja sijaitsi ison tien vieressä. Ruuat ostettiin taas automaatista ja ne valmistettiin silmien edessä. Merilevän palanen laitettiin lusikalle, päälle kasattiin nuudeleita ja lopulta nyytti suljettii ja syötiin. Erittäin hyvää :) Jostain syystä kamera ei halunnut tarkentaa, pahoittelut.


Tonkotsuramen

Ja tässä miehen annos :)
Nämä olivat joku lisäherkku possunuudelikeiton kanssa.
En halua edes arvailla mitä sisällä oli, sillä epäilen sen olleen sisäelimiä.

Nabeyaki-udon. Eli nuudeleita lihan tai kasvisten kera.Täällä nuudeliravintolassa olemme käyneet monta kertaa. Tällä kertaa otin nuudeleita ja lisäkkeeksi kakiagen (friteeratun kasvikasan) ja muutaman inarin. Tuo friteerattu kasviskasa tulee laittaa nuudeleiden sekaan ja antaa imeä itseensä lientä.

Kakiage

Nabeyaki-udon

Jälleen kerran illallinen Ikebanan jälkeen. Kyseessä on riisiviinillä maustettua riisiä, kasviksia, munakasta, inkivääriä (tuo vaaleanpunainen) ja merilevää. Ruokaan voi myös lisätä kalaa. Keittona oli tällä kertaa haineväkeittoa eli fukahire. Yllätyin kuinka hyvää tuo haineväkeitto oli. Jälkkäriksi oli kirsikoita!Japanilaiset syövät  paljon makeita pieniä leivoksia. Matkoilta tuodaan aina tuliaisia ja tässä erään ikebana tunnilla käyvän tuoma tuliainen. Pehmeää taikinaa ja sisällä punaisista pavuista tehtyä tahnaa. Samassa laatikossa oli myös vihreällä teellä täytettyjä leivoksia.

Tässä yksi lounas (liian suuri sellainen). Nuudeleita ja kanaa riisipedillä. Ravintola oli sisustukseltaan kovin "ranskalainen".


Tämä ravintola oli puolestaan "amerikkalinen" burgeri paikka. Ja burkerihan tarkoittaa siis pelkkää pihviä.
Tarjoilijoilla oli päällä lännenvaatteet ja seinillä oli kiinnitettynä kaikkea linnunpöntöistä tynnyreihin. Sain myös kuulla että syön puikoilla paremmin kun osa paikallisista. Minulle oli suuri ihmetys kun työkaverin tyttöystävä ei osannut käyttää puikkoja.

Eli yhteenvetona voisin sanoa että täällä syödään paljon riisiä ja nuudeleita. Niiden kanssa on sitten keksitty jotain lisäkettä.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nam. Tuli nälkä. Vaan missä on oma suosikkini okonomiyaki? ;) Osakassa ehkä sitten? Haluisin niin oppia tekemään sitä Suomessa... T.Hanna

Anna kirjoitti...

Joo täällä en oo niitä nähnyt. Ehkä Osakassa sitten :)

Anonyymi kirjoitti...

Jeejee, ota sit parhaat udon-reseptit talteen :) -Laura

Anonyymi kirjoitti...

Todella kauniita annoksia! Siellähän syö silmillään enemmän kuin vatsallaan.
Saakos mistään kahvia?
Terv. Soili

Anna kirjoitti...

Kahvia täällä juodaan koko ajan ja kaikkialla. Yleensä kylmänä suoraan tölkistä, mutta saa myös kuumana. Itse kun en kahvia juo niin sitä ihmetellään koko ajan.

Marjukka kirjoitti...

Aika eksoottisia annoksia. Itse olen niin nirso ruoan suhteen, että paljon jäis kyllä syömättä, toki voishan maut yllättää.