tiistai 23. lokakuuta 2012

Suklaafondant

Tehtiin syysloman päätökseksi suklaafondantteja. Ihan meille kahdelle sunnuntai-illan piristykseksi.

Resepti löytyi Valion koekeittiön sivuilta. Yllätyin iloisesti että fondantteja voi tehdä myös muffinssipellillä. Eihän se tietysti ole sama asia, mutta kivaa ettei kaikkea varten tarvitse olla erillisiä kippoja ja kuppeja. Käytin muffinssipellissä vielä isohkoja paperivuokia jotka irtosivat valmiiden fondanttien ympäriltä helposti.



Lopputulos olisi tietysti voinut olla vieläkin löysempi, mutta olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Kuitenkin ensimmäinen kerta kun fondantteja tein. Ja oli muuten todella hyvää ja helppoa!


Suklaafondant

100 g    voita
1dl        sokeria
2           munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl     leivinjauhetta
1 rkl      kaakaojauhetta
100g     tummaa suklaata


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää kuivat aineet seoksena.
Sulata paloiteltu suklaa. Lisää suklaasula taikinaan.
Jaa taikina muffinsipellin syvennyksiin joissa on paperiset vuat.
Paista 200 asteessa n. 9 min. Fondant saa jäädä keskeltä pehmeän suklaiseksi. Anna jäähtyä hetken aikaa. Nosta ne varoen annoslautasille.

P.S Tervetuloa uudet lukijat! 




Ei kommentteja: