keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Gari eli inkiväärilastut

Saimme itsenäisyyspäiväksi kutsun ystävän sushijuhliin. Sushi tehtiin ja nautittiin hyvässä seurassa.
Tuliaisiksi veimme itse tehtyä garia.


Inkiväärilastujen resepti


Inkiväärin juuri
1/4 dl  Riisiviinietikka
3/4 dl  Sokeria
2    dl  Vesi

Leikkaa tai vuole inkivääri ohuiksi lastuiksi terävällä veitsellä tai kuorimaveitsellä. Lastuja tulee olla noin 2 desiä. Keitä aineksia kattilassa 15-30 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile kylmänä sushin kera.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Tosi hyvä resepti, kiitos!

Mitä luulet/onko kokemusta kauanko tämä säilyy jääkaapissa (ellei tule tehtyä sushia joka toinen päivä...)?

Paula

Anna kirjoitti...

Hei huomasin vasta nyt kommenttisi. Ei ole meillä tullut kokemusta garin säilyttämisestä, sillä se tulee aina syötyä kaikki :) Mutta luulisi että kyllä se nyt vähintään viikon kestää.